Работно време Тел. (0887) 387 924 Понеделник-Четвъртък

История на марките

Кратка история на марките

Head – Водещ световен производител на ски, тенис ракети, спортна екипировка, маратонки, облекла и продукти за плуване. През 1947 година Хауърд Хед създава първите метални ски. През 1950 година в Тимониум, Мериленд, САЩ е основана Ски компанията на Хед.(Head Ski Company). През 1969 година Head стартира производството на алуминиеви тенис ракети. Централата на фирмата Head е в Кенелбах, Австрия и Амстердам, Холандия. Ракетите на Head се използват от Новак Джокович, Мария Шарапова, Томи Хаас, Томаш Бердих, Анди Мъри и много други. 

Babolat – Създадена от Пиер Бабола през 1875 година със създаването на първия естествен кордаж. Седалище - Лион, Франция. Компанията е известна с високото качество на произведените тенис ракети, тенис кордажи, облекла и маратонки, сакове и аксесоари. Лица на компанията са Рафаел Надал, Анди Родик, Джо-Вилфрид Цонга, Фабио Фонини и други. 

Wilson – Основана от Томаш Уилсън през 1913 година. Седалище - Чикаго, Илинойс,САЩ. Една от най-влиятелните марки в света на спорта. Производител на тенис ракети, кордажи, топки, тенис маратонки, тенис сакове  и други. Използвана марка от Роджър Федерер, Григор Димитров, Серена и Винъс Уилямс, Пийт  Сампрас и много други. 

Prince – Компанията е основана през 1970 година от Робърт МакКлър в Принстън, Ню Джърси като производител на тенис машини за наплитане на ракети а в последствие и на тенис ракети. Седалище - Атланта, Джорджия, САЩ. Марката произвежда тенис ракети, топки, кордажи, облекла,  маратонки и машини за наплитане. Лица на компанията са Джон Иснър, Боб и Майк Браян и други.

Asics – Японска компания за спортна екипировка и маратонки, основана през 1949 година от Кихачиро Оницука. Седалище – Кобе, Япония.  Името на компанията е акроним от латинската фраза „Anima Sana in Corpore Sano”, което означава „Здрав дух в здраво тяло”. През последните години маратонките за бягане на Асикс са маркирани като едни от най-добрите на пазара в световен мащаб. Лица на компанията са Гаел Монфис, Васек Поспишил, Стив Джонсън и др.

K-Swiss – Американска компания за производство на маратонки и облекла. Основана през 1966 година от двама швейцарски братя – Арт и Ърни Брюнър, които се интересуват от тенис след като емигрират в САЩ. Седалище – УестЛейк Вилидж, Калифорния,САЩ.  Лица на компанията са Майк и Боб Браян, Марди Фиш. 

Gamma  - Американска компания за производатво на тенис кордажи, грипове, тенис ракети. Седалище Питсбърг, Пенсилвания, САЩ.  Компанията е известна с високото качество на произведените кордажи, грипове, ракети и машини за наплитане. 

Добре е да знаете, че всички марки, с които работим са с изнесени производства в Китай, Индонезия и Виетнам. Така, че не се учудвайте когато прочетете върху даден продукт, че е произведен в някоя от тези държави. Това не означава, че продуктът е фалшив. Всяка една марка си има контрол на качеството дори и когато е произведена в Китай, Индонезия или Виетнам.  Ние от www.tennisselect.com  никога и по никакъв начин няма да предлагаме фалшиви продукти на своите реални и потенциални клиенти. 

JOMA - е испанска компания производител, специализирана в производството на спортно облекло и обувки за футбол, тенис, бягане, фитнес, лека атлетика и други.

Компанията е основана от Фруктуозо Лопес през 1965г.  През 1992г. JOMA е на първо място по продажби на футболни обувки в Испания.  През 1997г. Joma става лидер в продажбите на футболни обувки и екипи за футбол на малки вратички.

Малкият към момента на своето създаване завод в Портильо Де Толедо се превръща през 2000 година в модерно предприятие с обща площ от 70 000 кв.м.. Joma създава свой собствен научно-изследователски център, който разработва нови видове спортни обувки в сътрудничество с Асоциацията за изследване на обувки в Толедо и Института по биомеханика в град Валенсия.

Днес Joma е транснационална компания с широка мрежа от дъщерни компании в САЩ, Германия, Китай, Италия, Мексико и други.  Предприятията на компанията са разположени в Испания, Китай и Мексико и осигуряват работа на повече от 1000 души.

През 2007 година Компанията е спонсорирала повече от 40 професионални отбора и повече от 500 спортисти по целия свят.

Компанията произвежда мъжко, дамски и детско облекло и обувки за футбол, тенис, лека атлетика, фитнес, футзал и други.

Лица на компанията са тенисистите Александър Долгополов, Николас Алмагро, Пабло Карено Буста, Марсел Гранойерс, Иван Додиг и други.

За качеството на продуктите на JOMA говори факта, че фирмата има договори за доставка на спортна екипировка с Националния отбор на България по футбол, Левски, Ботев Пд, Локомотив Пд, Славия, Берое

 

  • Poryazov
© 2022 Всички права запазени